Dominikana

DominikanaPolityka wjazdowa

Przepisy wjazdowe

Polacy muszą mieć paszport ważny przynajmniej przez sześć miesięcy oraz kartę turystyczną, często wliczaną w cenę biletu lotniczego. Jeśli jednak nie masz jej w cenie imprezy turystycznej lub biletu, to możesz ją zakupić na lotnisku po przylocie na Dominikanę za ok. 15 US$. Uwaga na długie kolejki! Żeby ich uniknąć, możesz spróbować załatwić to jeszcze w Polsce.

flag dominican republic Dominikana 1421x711

Karta turysty uprawnia do 90-dniowego pobytu i trzeba ją oddać przy wyjeździe. W przypadku wizyty powyżej 30 dni wymagana jest wyższa opłata dodatkowa.

Wiza

Polacy nie potrzebują wizy, by wjechać na terytorium Dominikany.

 

>>>ZOBACZ TAKŻE: Miejsca i atrakcje na Dominikanie.

AUTOR ARTYKUŁU Ostatnia aktualizacja tekstu: 2018-05-25 22:30:34
Michał
Redaktor
strona www:
adres:
https://www.breakplan.com
Warszawa / Polska

Wielbiciel pięknej pogody i pogoni za nią po świecie. Jego głód do podróżowania i poznawania świata znajduje ujście w organizowaniu wyjazdów innych osób, które pragną zwiedzać nowe miejsca indywidualnie, dogłębnie i bez przepłacania. Swoją wiedzą i doświadczeniem dzieli się z innymi poprzez działalność portalu Breakplan.pl.