Brazylia

BrazyliaPolityka wjazdowa

Przepisy wjazdowe

Przy przekraczaniu granicy otrzymamy kartę wjazdu, którą należy bezwzględnie zachować aż do wyjazdu z kraju. Wyjazd do Brazylii w celach zarobkowych lub naukowych wymaga wizy, którą uzyskamy w Wydziale Konsularnym Ambasady Brazylii w Warszawie. Służby graniczne mogą żądać okazania biletu powrotnego, jak również odpowiednich środków finansowych na czas pobytu (karty kredytowe, czeki podróżne bądź gotówka). Jeżeli chcemy wwieźć do kraju więcej niż 10 000 R$ musimy wypełnić deklarację celną.

 

>>>ZOBACZ TEŻ: Najsilniejsze paszporty świata: na którym miejscu plasuje się polski paszport?

Wiza

Turyści z Polski przebywający w Brazylii do 90 dni są zwolnieni z obowiązku wizowego. Przedłużenie jej na maksymalnie kolejne 90 dni należy wykonać najpóźniej na 10 dni przed wygaśnięciem, aby to zrobić należy udać się do Policji Federalnej, gdzie kosztuje to ok. 10 dolarów. Nieprzedłużenie wizy równoznaczne jest z nielegalnym pobytem, może kosztować 300 dol. i skutkować deportacją do Polski w ciągu 8 dni. 

 

>>>ZOBACZ TAKŻE: Miejsca i atrakcje w Brazylii.

AUTOR ARTYKUŁU Ostatnia aktualizacja tekstu: 2018-04-30 15:46:34
Michał
Redaktor
strona www:
adres:
https://www.breakplan.com
Warszawa / Polska

Wielbiciel pięknej pogody i pogoni za nią po świecie. Jego głód do podróżowania i poznawania świata znajduje ujście w organizowaniu wyjazdów innych osób, które pragną zwiedzać nowe miejsca indywidualnie, dogłębnie i bez przepłacania. Swoją wiedzą i doświadczeniem dzieli się z innymi poprzez działalność portalu Breakplan.pl.