Filipiny

FilipinyPolityka wjazdowa

Przepisy wjazdowe
  • Należy pamiętać, że paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy.
  • Przy odprawie na lotnisku trzeba okazać bilet powrotny lub do innego kraju.
  • Nie ma możliwości przedłużenia bezwizowego pobytu na Filipinach, dlatego chcąc pozostać dłużej na terytorium kraju, przed podróżą należy udać się do jednego z filipińskich przedstawicielstw dyplomatycznych lub urzędu konsularnego i wystąpić z wnioskiem o wydanie wizy. Okres jej obowiązywania nie może przekroczyć 59 dni.
  • Mimo, że na Filipinach nie ma obowiązku meldunkowego i ciężko jest prowadzić ewidencję ludności, przedłużenie pobytu ponad okres ważności wizy zagrożone jest karą grzywny.
  • Po więcej przydatnych informacji możemy sięgnąć na stronę Ministerstwa Spraw Zagranicznych.
Wiza

Obywatel Polski, posiadający ważny paszport, jest uprawniony do przebywania na terytorium Filipin do 30 dni, bez konieczności posiadania wizy.

 

>>>ZOBACZ TAKŻE: Miejsca i atrakcje na Filipinach.

AUTOR ARTYKUŁU Ostatnia aktualizacja tekstu: 2018-05-23 20:20:49
Michał
Redaktor
strona www:
adres:
https://www.breakplan.com
Warszawa / Polska

Wielbiciel pięknej pogody i pogoni za nią po świecie. Jego głód do podróżowania i poznawania świata znajduje ujście w organizowaniu wyjazdów innych osób, które pragną zwiedzać nowe miejsca indywidualnie, dogłębnie i bez przepłacania. Swoją wiedzą i doświadczeniem dzieli się z innymi poprzez działalność portalu Breakplan.pl.