Kolumbia

KolumbiaPolityka wjazdowa

Przepisy wjazdowe

Polacy nie potrzebują wiz do Kolumbii, jedyne co musicie przy sobie mieć to paszport. Na terenie Kolumbii możecie przebywać do 180 dni. Należy jednak wiedzieć, że jeśli wjeżdżacie do Kolumbii drogą lądową, na granicy koniecznie musicie uzyskać pieczątkę wjazdową (tzw. entrada, po hiszpańsku dosłownie „wejście”). Jeśli opuszczacie Kolumbię taką samą drogą, należy na własną rękę uzyskać również pieczątkę wyjazdową (tzw. salida, czyli „wyjście”). Po opuszczeniu Kolumbii tym sposobem nie musicie za nic płacić. Gdy wybierzecie drogę lotniczą przy wylocie z państwa, musicie uiścić opłatę wyjazdową w postaci 52 USD.

 paszport-Kolumbia-breakplan

 

>>>ZOBACZ TAKŻE: Miejsca i atrakcje w Kolumbii.

AUTOR ARTYKUŁU Ostatnia aktualizacja tekstu: 2018-05-23 20:06:06
Redakcja
Redaktor

Autorem tego przewodnika jest osoba, która była, kocha lub zna miejsce, o którym właśnie czytasz. Jeżeli chcesz, żeby Twoja podróż po opisywanym miejscu została zaprojektowana z ogromną pasją i pieczołowitością, to zapraszamy do kontaktu z naszym ekspertem poprzez ten formularz kontaktowy